Петък,

Симеон Славчев, партия МИР: Да спрем да се мразим за чужди грешки и каузи

От: Стандарт -
Симеон Славчев, партия МИР: Да спрем да се мразим за чужди грешки и каузи
A
A
A

Крайно време е българите да се спрем да се обиждаме и мразим за чужди грешки и кауза, а да се обединим около каузата България да бъде зона на мира. Това каза председателят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев пред БНР-Благоевград.

„Дошло е време разделно и всеки един от нас трябва сам да реши на коя страна да застане – на страната на доброто, което е мирът, любовта и родолюбието, или на страната на злото, което е войната, оръжието и омразата. Ние от партия МИР застанахме категорично на страната на мира, а в момент, в който ежедневно ни обясняват неизбежността и смисъла на войната и се провежда пропаганда България да се включи в нея под разни форми, ние ясно заявяваме, че мирът е висша ценност. Да, наш човешки дълг е да бъдем солидарни и да дадем убежище на прогонените от войната бежанци, но България не бива да съучаства в разрастването на този пагубен за всички ни конфликт. Няма и не може да има нито един убедителен аргумент, че ще постигнем мир чрез оръжие. Напротив, това е път към нови жертви и ново ожесточение. Това ли е солидарността ни към украинския и към руския народ, които са братски, славянски и православни народи“. Това заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че доставянето на оръжие или каквато и да е друга военна помощ за Украйна означава въвличане на България във войната, а това според Славчев е равно на национално предателство.

„Войната е изпитание, което ще извади наяве истината за това, дали имаме национално отговорни лидери, или сме водени от недалновидни управленци, готови да отстояват чужди каузи, но неспособни да защитят българския национален интерес. А българският национален интерес е България да запази неутралитет и да не бъде въвличана във войната. Мирът е национална и надпартийна кауза, която всички българи и политици трябва да отстояват“, каза още Симеон Славчев.

Той призова народните представители за разум и за национално отговорно поведение при взимането на решение, дали България да достави военна помощ на Украйна.

„Мир се постига с разум, диалог и само и единствено чрез мирни средства. Мир не се постига с доставяне на оръжие“, беше категоричен председателят на партия МИР Симеон Славчев.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички