Симеон Славчев, партия МИР: Да спрем да се мразим за чужди грешки и каузи

Той призова народните представители за разум и за национално отговорно поведение при взимането на решение

Симеон Славчев, партия МИР: Да спрем да се мразим за чужди грешки и каузи | StandartNews.com

Крайно време е българите да се спрем да се обиждаме и мразим за чужди грешки и кауза, а да се обединим около каузата България да бъде зона на мира. Това каза председателят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев пред БНР-Благоевград.

„Дошло е време разделно и всеки един от нас трябва сам да реши на коя страна да застане – на страната на доброто, което е мирът, любовта и родолюбието, или на страната на злото, което е войната, оръжието и омразата. Ние от партия МИР застанахме категорично на страната на мира, а в момент, в който ежедневно ни обясняват неизбежността и смисъла на войната и се провежда пропаганда България да се включи в нея под разни форми, ние ясно заявяваме, че мирът е висша ценност. Да, наш човешки дълг е да бъдем солидарни и да дадем убежище на прогонените от войната бежанци, но България не бива да съучаства в разрастването на този пагубен за всички ни конфликт. Няма и не може да има нито един убедителен аргумент, че ще постигнем мир чрез оръжие. Напротив, това е път към нови жертви и ново ожесточение. Това ли е солидарността ни към украинския и към руския народ, които са братски, славянски и православни народи“. Това заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че доставянето на оръжие или каквато и да е друга военна помощ за Украйна означава въвличане на България във войната, а това според Славчев е равно на национално предателство.

„Войната е изпитание, което ще извади наяве истината за това, дали имаме национално отговорни лидери, или сме водени от недалновидни управленци, готови да отстояват чужди каузи, но неспособни да защитят българския национален интерес. А българският национален интерес е България да запази неутралитет и да не бъде въвличана във войната. Мирът е национална и надпартийна кауза, която всички българи и политици трябва да отстояват“, каза още Симеон Славчев.

Той призова народните представители за разум и за национално отговорно поведение при взимането на решение, дали България да достави военна помощ на Украйна.

„Мир се постига с разум, диалог и само и единствено чрез мирни средства. Мир не се постига с доставяне на оръжие“, беше категоричен председателят на партия МИР Симеон Славчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай