Симеон Славчев, МИР: Сглобката събори носещия морален стълб на държавността

Правителството на сглобката управлява България на принципа проба-грешка

Симеон Славчев, МИР: Сглобката събори носещия морален стълб на държавността | StandartNews.com

Правителството на сглобката управлява България на принципа проба-грешка, като ежедневно правят сериозни грешки, които ще имат трайно негативно отражение върху живота на българските граждани. Сглобката доведе България не просто до морална криза, те събориха носещия морален стълб на държавността. Това каза председателят на партия МИР Симеон Славчев в предаването „ Събития и личности“ по БНР Благоевград.

„Така нареченото приемане на България в Шенген само по въздух и море е пълен провал за управляващите, което те се опитват да изкарат като изключително голям успех за страната ни. Ще припомня, че основната цел е да се влезе в Шенген по суша, защото именно това осигурява свободно движение на хора и стоки. Правителството незабавно трябва да публикува всички документи и условия за частичното приемане на България в Шенген. От документите ще стане ясно, дали правителството е приело условие за връщане на бежанци от Австрия обратно в страната ни, каквато информация беше вече публикувана в австрийските медии. Нещо повече – според протокола към решението на Съвета на ЕС, с което България е приета частично в Шенген, страната ни е поела ангажимент в рамките на един месец да приеме всички кандидати за убежище, които се намират на територията на Австрия и за които България носи отговорност. Това означава връщане на всички бежанци преминали през българска територия и стигнали и намиращи се в момента в Австрия. Ако това е така означава, че правителството е извършило национално предателство и забавно трябва да си подаде оставка и да му се търси наказателна отговорност“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Според него обявяването на частичното приемане на България в Шенген от страна на правителството за успех е отклоняване на вниманието от съществените проблеми на страната и на българското общество.

„Правителството на сглобката беше създадено с цел да се извършат промени в Конституцията и да се направи съдебна реформа. Те се провалиха и в двете, защото няма нито едно положително становище на граждански и неправителствени организации и експерти по Конституционно право, че предложените от сглобката промени в Конституцията са правилни и положителни. Напротив - всички становища са отрицателни и експертите предупредиха, че това ще има сериозни и трайни последици за общественото-политическото развитие на страната ни. Същото важи и за така наречената съдебна реформа, която сглобката се опитва да направи чрез промените в Конституцията. Повече от очевидно е, че с така наречената съдебна реформа сглобката се опитва да овладее и съдебната система. Цинично е нарушителите на Конституцията да я променят“, каза още Симеон Славчев.

Лидерът на партия МИР припомни, че Кирил Петков е нарушил Конституцията на България с двойното си гражданство и доказателство за това е решението на най-висшия орган в държавата – Конституционния съд.

„Не е морално тези, които нарушиха Конституцията сега да я променят. Не е морално тези, които протестираха срещу Пеевски и Бойко Борисов сега да управляват заедно с тях и да водят държавата към национална катастрофа. Ако имат поне малко останало достойнство, то  правителството трябва незабавно да подаде оставка и да се проведат предсрочни парламентарни избори“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той каза още, че от всяка ситуация има изход и подчерта, че изхода от сегашната ситуация е всички лидери на обществено мнение като Нешка Робева, Кеворк Кеворкян, Николай Марков и всички други с активна и непримирима гражданска позиция, както и всички родолюбиви движения, партии, граждански и неправителствени организации, да се обединят в Народно движение, което да обедини интелектуалния потенциал на България. Според Славчев това не може да бъде реализирано само от една партия и за това е необходимо обединение на всички морални и родолюбиви сили в България в Народно движение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Кирил
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи