Симеон Славчев, МИР: Остро осъждаме акта на насилие срещу кандидата за кмет на село Зидарово Христо Бардуков

Председателят на партия МИР настоява органите на реда незабавно да намерят извършителите на това дръзко и нагло деяние

Симеон Славчев, МИР: Остро осъждаме акта на насилие срещу кандидата за кмет на село Зидарово Христо Бардуков | StandartNews.com

Кандидатът за кмет на село Зидарово от местна коалиция "БСП за България, партия МИР и Български гласъ" в община Созопол Христо Бардуков беше жестоко пребит снощи в дома си в Зидарово. Маскирани мутри са влизли и нанесли жестоки удари по тялото на младия общественик и политик от екипа на кмета на община Созопол Тихомир Янакиев. В момента Бардуков е в Интензивно отделение на болницата в Бургас с потрошени ребра и фрактури по цялото тяло.

 

„Категорично и остро осъждаме акта на насилие извършен по такъв нагъл, безскрупулен и дързък начин срещу Христо Бардуков. Очевидно мутрите и мафията са силно  притеснени от факта, че вече четири години са извън управлението на община Созопол и че екипа на кмета Тихомир Янакиев има всички шансове да спечели предстоящите избори още на първи тур. Повече от очевидно е, че мутрите и мафията завладяха и управляват страната и сега прилагат своите мутренски методи, за да завладеят и местната власт. Тези методи на побой и сплашване са присъщи на мутрите от началото на 90-те години и по всичко личи, че това деяние е с цел сплашване и отказване от надпреварата. Категорично се противопоставяме на този вандалски акт и заявяваме, че нас не ние е страх. Ще продължим нашата битка за мир, свобода и справедливост в община Созопол и всяка друга българска община“. Това заяви председателят на партия МИР Симеон Славчев в своя позиция във връзка с извършения побой над Христо Бардуков, който е от квотата на партия МИР в местната коалиция.

 

 

Лидерът на партия МИР призова полицията и прокуратурата незабавно да предприемат действия и да открият извършителите на това криминално деяние.

 

 

„Изказване пълна подкрепа за Христо Бардуков и неговото семейството, както и на целия екип на кмета на Созопол Тихомир Янакиев. Призоваваме жителите на община Созопол да не се страхуват, защото този акт цели и това – да сплаши хората, които след една седмица ще трябва да дадат своя вот на местните избори. Напротив – призоваваме жителите на Созопол да излязат и масово да гласуват на 29-ти октомври, защото само така ще можем да спрем мутрите, мафията, страха и омразата. Само единни ще можем да върнем нормалността в държавата. Именно за това призовавам всички българи, партии, неправителствени организации остро да осъдят този вандалски акт. Призовавам лично министърът на вътрешните работи да отиде на място в Созопол и да се заеме с разкриването на извършителите“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

 

 

Той пожела на Христо Бардуков бързо да се възстанови, защото битката с мутрите и мафията тепърва предстои, а Бардуков по думите на Славчев е доказан боец, който не се страхува от нищо и казва и отстоява истината и справедливостта.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай