Сигнал за побой в плевенска секция

Сигнал за побой в плевенска секция | StandartNews.com

Застъпник от коалицията „Плевен може – Плевен побеждава" на кандидата на реформаторите Георг Спартански е ударен по главата в секция в с. Буковлък. Това твърди в жалбата си в ОИК упълномощеният представител Христо Таслаков. Според него там се разгръщали предварително бюлетини, представилите на ГЕРБ отбелязвали предварително №10 в бюлетината, а застъпници придружавали гласоподаватели в тъмната стаичка. Твърди се още, че пред избирателните секции имало струпване на роми, които отправяли заплахи и закани със саморазправа.

Заради саморазправата към полицията е отправено искане за предприемане на законови мерки. От коалицията предупредили, че ще изведат всички свои членове на секционните комисии и застъпници от изборните секции, за да запазят здравето им.

От общинската избирателна комисия бяха изпратени трима души, които извършили проверка. Тя установила, че и в трите секционни избирателни комисии на територията на с.Буковлък обстановката е спокойна. Проведен е разговор със застъпника на коалиция „Плевен може – Плевен побеждава", който заявил, че друг член на СИК му нанесъл удар с глава. За този случай полицейските служители са снели обяснения от потърпевшия. Жалбата като цяло е оставена без уважение като неоснователна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай