Сидеров: Със „златния пръст" натисках „не"

Сидеров: Със „златния пръст" натисках „не" | StandartNews.com

София. Лидерът на Атака Волен Сидеров обяви, че не подкрепя кабинета и призова премиера Пламен Орешарски да се отърве от политическия натиск на БСП и ДПС. Той добави, че за да докаже, че пари има и че доходите ни могат да се повишат, Атака трябва да влезе в управлението.

 

„Не съм подкрепял кабинета. С този „златен" пръст, който го коментират всички медии, натиснах „не", натисках „против", когато се гласуваше кабинетът. Подкрепа за правителството дават БСП и ДСП", разясни Сидеров.

 

Според него приоритет сега трябва да е осигуряването на възможности за доходи и работа на хората и не Изборния кодекс е най-важното в момента, а нещата, които засягат доходите и данъците.

 

Сидеров е категоричен, че пари в държавата за високи пенсии има, но липсва желание от страна на управляващите да направят това.

 

„Ако медиите ме направите премиер, ще докажа, че може минималната пенсия у нас да стане 500 лева, да има пари за високи доходи и заетост. Все пак вие сте най-влиятелни в обществото, не политиците", допълни националистичният лидер.

 

В сряда Атака постави ултиматум на правителството да приеме 10-те изисквания, сред които 500 лева минимална пенсия, премахване на новините на турски език и плоския данък, разваляне на договорите с ЕРП-ата и концесиите на злато и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай