Сидеров: Плевнелиев да свика КСНС за бежанците

Сидеров: Плевнелиев да свика КСНС за бежанците | StandartNews.com

София. Проблемът с бежанците е доста сериозен и президентът Росен Плевнелиев трябва да свика по-бързо Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС). Това заяви лидерът на Атака Волен Сидеров в сутрешния блок на Тв 7.

Лидерът на Атака обеща, че при свикване на КСНС той няма да задава неудобни въпроси на държавния глава и няма да предизвиква скандали, като тези от предишния съвет. Той бе категоричен, че президентът дължи обяснение на българския народ за скъпите си имоти и офшорните си фирми.

Депутатът коментира и темата за мораториум за продажба на българска земя на чужденци.Той обясни вота на депутатите като "политическа воля" в защита на националния интерес. Именно в този момент евродепутатите и Външно министерство трябва активно да се намесят в полза на България и да не реагират със страх, каза още националистът. По силата на взетото от парламента решение българските власти са задължени да изискат от ЕС удължаване на мораториума, допълни още той.

Сидеров отрече твърдението, че се оформя коалиция между ГЕРБ и Атака. Той отхвърли и слуховете, че от ГЕРБ са търсили подкрепа за готвения пореден вот на недоверие заради нарастващата бежанската вълна от Сирия.

"Не виждам защо да ги подкрепяме за вот, който е игра на процедура, игра на притискане и бойкотиране", изтъкна Сидеров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай