Сидеров: Никога не съм демонстрирал лукс

Сидеров: Никога не съм демонстрирал лукс | StandartNews.com

София. "Никога не съм демонстрирал лукс – всеки трети българин е бил на повече места от мен, всеки трети българин е бил на екскурзия във Венеция". Това каза лидерът на „Атака" Волен Сидеров в предаването „Тази неделя" по бТВ. Той коментира скандалните му снимки от екзотични дестинации, които бяха разпространени по медиите.

„Пурата и уискито се смятат за елемент на лукс ли? Във всяка селска кръчма може да се видят такива неща", продължи Сидеров.

Депутатът бе категоричен, че получава заплата като на всеки народен представител. Сумата е между 2300 лв. и 2400 лв. на месец, изтъкна още той.

Сидеров заяви, че той и неговите колеги от "Атака" са били в Куба със свои лични средства. И уточни, че Деница Гаджева от "Атака" искала да посети това място, защото е живяла там и иска да си спомни за детските си години в Куба.

„Лични средства събирам, за да отида в една държава, на чийто лидер съм се възхищавал. Ще ви пратя снимки от 1978 г., когато на площад „Славейков" показвам снимки на Че Гевара по случай неговата 50-годишнина", каза Волен Сидеров.

"Парите от субсидиите са обект на много сериозни проверки, субсидиите не могат да се харчат както си искаме", добави още депутатът по повод скандалното си пътуване до Куба.

„Има хора, които винаги ще ми помогнат, както и приятели в чужбина, които са винаги готови да ме посрещнат. Има хора по света, които ме ценят истински. Имам влиятелни приятели, които могат да ме поканят и в скъпи хотели. И в Париж съм бил, без да харча народни пари", обясни националистът за субсидирането на "Атака".

„Както боецът се бие и после трябва да отдъхне, така и аз заслужавам отдих", подчерта още партийният лидер. „Никой не ме пита как три пъти отварях кървяща язва през годините", допълни още той, но не пожела да спомене имена на своите влиятелни приятели.

„Аз съм се раздал толкова много на хората, логично е да очаквам, че ако закъсам, и на мен ще ми помогнат", изтъкна Сидеров и увери: „Оправям се, няма да остана в нужда".

Депутатът сподели още, че е получавал заплахи. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай