Сидеров: Другите партии се разпадат, хората ще гласуват за нас

Сидеров: Другите партии се разпадат, хората ще гласуват за нас | StandartNews.com

Очаквам много силни резултати на кандидат-кметовете ни в София и Варна

На 130-та годишнина от Съединението на България партия АТАКА се регистрира в ЦИК за предстоящите местни избори на 25 октомври. Лидерът на националистите Волен Сидеров депозира в Централната избирателна комисия 7500 подписа на граждани, които подкрепиха политическата формация за участието й в предстоящия вот за кметове и общински съветници.
Сидеров разкри, че в момента МВР е впрегнато да събира пари за изборите за ГЕРБ. „С такава цел вдигат и акцизите сега. Всички тези финансови потоци ще бъдат употребени за купуване на вот. Това ще стане със съдействието на службите", каза Сидеров пред медиите на излизане от ЦИК.

Той е категоричен, че на тези избори АТАКА ще има по-добри резултати от 2011 г. „Част от хората, откъснати тогава от партията чрез политически проекти, финансирани и създадени специално за целта, като Патриотичен фронт и подобни, сега ще се върнат при нас", коментира лидерът на АТАКА. „Те в момента не са в добро състояние, разпадат се, хората са разочаровани от тях", добави още Сидеров за разцеплението в т. нар. Патриотичен фронт. Според него отражение на предстоящия вот ще даде и лошото управление на кабинета „Борисов" 2 , който ни загроби с 16 млрд. лв. заем. „Хората го виждат и това ще се отрази на гласуването. Знак минус за управляващите, знак плюс за опозицията", категоричен бе Сидеров.
Той каза още, че в момента единствената опозиция в България е АТАКА. „БСП не е опозиция. На много места те играят заедно с ГЕРБ за изборите, уговарят се за кметове, за общински съвети", разкри Сидеров.

Националистът очаква много добри резултати на партията му в София, където кандидат за кмет е зам.-председателят на Народното събрание Явор Нотев, и за Варна, с претендент за кметския стол Костадин Костадинов.
„Местните избори са винаги най-купените, най-корпоративните. В този смисъл най-голям успех да „думнат тъпана" за триумфиращи ще бъдат ГЕРБ и ДПС", заяви Сидеров и допълни, че ГЕРБ имат най-голям опит в купуването на избори и носенето на чували с бюлетини. За представителите на партията на Бойко Борисов е важно да овладеят местната власт, защото оттам минават парите по еврофондовете.

Според Сидеров, Явор Нотев е по-добрият кандидат от Фандъкова, защото знае как да се с прави с корупцията в общината и може да разпредели правилно милиардния бюджет на столицата. „София сега е мръсен и неуреден град, има само плащане на такси. Всеки може да го потвърди. Това може да се поправи, но не и с удължаване на мандата на Фандъкова", заключи лидерът на АТАКА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай