Сидеров поиска преговори и с Русия

Трябва да решим кое е най-изгодно за България, каза лидерът на "Атака"

Сидеров поиска преговори и с Русия | StandartNews.com

Парламентът да възложи на кабинета да преговаря не само със САЩ, а с всички държави, които могат да предложат на България изтребители, включително Русия, предложи в пленарна зала лидерът на "Атака" Волен Сидеров.
Ние трябва да си зададем въпроса: "Какво е изгодно за България?", мотивира се председателят на ПГ на Обединени патриоти. 13 години най-богатата държава САЩ ползва без пари 4 бази в най-бедната европейска държава България, каза Сидеров. И коментира, че за него това не е оправдано. Затова предлага парламентът да възложи на кабинета да преговаря освен със САЩ и с Швеция, Италия, Португалия и Русия. Няма значение дали министър - председателят присъства в залата или не, има значение само какво ще му възложим, каза Сидеров.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Горещо начало на спора за F-16 в парламента

При дебатите по-рано днес другият коалиционен партньор на ГЕРБ в Обединените патриоти Валери Симеонов заяви, че НФСБ няма да подкрепи решението за започване на преговори със САЩ за купуване на изтребители F-16.
"Считаме, че е нелепо да разчитаме, че 8, респективно 16, ще защитават небето на България от държави, които разполагат със стотици и хиляди самолети", каза Симеонов. Той обяви, че днешното решение е срамно, а България е трябвало да купи европейски самолети от Италия или Швеция.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай