Шум в коалицията. Заради кого шефът на парламента плаче от смях?

Яко веселие в пленарната зала

Шум в коалицията. Заради кого шефът на парламента плаче от смях? | StandartNews.com

Смях до сълзи в парламента предизвика напрежение в управляващата коалиция. Председателят на НС Никола Минчев, който иначе се държи на положение и има безкрайно сериозен вид, така се разсмя, че накрая закри лицето си в листовете пред себе си. Това стана, докато депутатите гледаха изключително сериозна тема - данъчните закони.

Веселбата тръгна, докато председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански четеше параграфите от Закона за данъка върху добавената стойност.

Каримански четеше подчертано бавно, за да нямат оправдание депутатите, че не са разбрали какво гласуват. ГЕРБ обаче решиха да се заяждат и започнаха да подвикват.

Колеги, ако имате такова отношение към данъчни закони и финансите, не знам до къде ще стигнем!, скастри ги Каримански. И обясни, че чете бавно, за да разберат всички какво гласуват. Герберите се разсмяха. И продължиха да подвикват.

Колеги, моля за тишина в залата, защото ще се наложи г-н Каримански да повтори текстовете!, призова Никола Минчев. След което избухна в неконтролируем смях. Председателят на НС така се заливаше от кикот, че скри с купчина листове лицето си

Не разбирам веселото оживление в залата?!, възмути се Каримански.

Защото сте с гръб към мен, отвърна му презсмях Минчев.

Смеем се на реакцията на Минчев, не са данъчните закони, заяви от трибуната депутатът от ГЕРБ Костадин Ангелов.

Смехът на парламентарният шеф стана най-коментираната тема в кулоарите на НС. Но така и не се разбра какво толкова много развесели Минчев. Смехът му обаче породи скърцане в коалицията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай