Сряда,

Шокиращи разкрития за Радев от екскомандира му

От: СТАНДАРТ -
A
A
A

Шокиращи разкрития за Румен Радев направи някогашния му командир Константин Корадов. Бившият началник щаб на авиополка в Равнец излезе с много остра позиция за президента Румен Радев във фейсбук. Когато той е бил на служба в Равнец, Румен Радев пристига там като новопроизведен офицер.

"Поведението на Радев все повече ме издига в собствените ми очи на прорицател. През 1987 г. пристигна на летище Равнец, като току-що произведен лейтенант, първенец на випуска. Аз бях началник-щаб на авиополка в оставка. Направи ми впечатление на действен и инициативен млад офицер, който беше повече вглъбен в себе си, отколкото в хората около него. Дори усетих някаква пренебрежителност към щаба, който ръководех“, пише Константин Корадов.

Провеждаше инициативи, които не смяташе за нужно да съгласува с мен - началникът на щаба. Тогава властелините в армията бяха политическите офицери, с които бях в конфликт по принципни въпроси. Но голямото ми уважение и почит към летателната професия остави тези мои наблюдения в периферията на впечатленията ми от неговото поведение. След няколко месеца напуснах Равнец, допълва Корадов.

Корадов изтъква, че по време на изборната му кампания за президент го е смутило изявлението на Радев: "Аз съм се клел в тази България". Да, но България вече беше друга. Ние се клехме в НРБ, която се спомина. Оцеля Република България и при пълен консенсус на политическите партии влезе в НАТО и ЕС. Когато Радев заяви реваншистките си намерения, разбрах какво е имал предвид. Предвидих го отдавна. Съветникът му Димитър Стоянов не пропусна да отбележи, че следи моите постове във фейсбук с осъдително красноречие, посочва Корадов. „За съжаление прогнозата ми се сбъдна. Радев приведе в действие верността към клетвата си към Живкова България. Не съм щастлив от този факт. Радев, иди си! ", категоричен е Корадов.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички