Шок в ПП! Какво решение взе Кирил Петков

Свързано е с изборните листи в Бругас

Шок в ПП! Какво решение взе Кирил Петков | StandartNews.com

Листата на „Продължаваме промяната – "Демократична България“ за 2 МИР Бургас е готова, научи Флагман.бг.

В понеделник тук инкогнито е пристигнал националният съпредседател на "Промяната" Кирил Петков, който е утвърдил имената на кандидат-депутатите от тяхната квота. Налице е една огромна изненада, която не бе очаквана, довериха наши източници.

Първото, второто и третото място в Бургаска област са за "Продължаваме промяната" и по-конкректно за коалиционния им партньор "Средна европейска класа".

От партията са решили да не правят промени и подават листата в следния ред – водач, Константин Бачийски втори – Христо Симеонов, трети Богомил Петков (от Севлиево). В последните дни се появяваше информация в тесния партиен кръг, че ще се извърши рокада при някои от кандидатите за депутати, но това остана само в сферата на спекулациите.

Четвърто, пето и шесто място са за ДБ. Това най-малкото е озадачаващо, защото се очакваше досегашният депутат Димитър Найденов да е по-напред – след водача Бачийски.

Найденов обаче ще трябва да се задоволи с четвъртата позиция, независимо че на последните избори събираше между 2 000 – 2 500 лични преференции.

Петото място почти сигурно ще е за Даниела Божинова от квотата на „Зеленото движение“, а шестата позиция – за човек на ДСБ, който още не е определен.

В "Продължаваме промяната" има сериозни опасения, че на места техните кандидати ще бъдат пренаредени от "Демократична България", тъй като избирателите на ДБ по традиция гласуват с преференции. Заради това са се подсигурили и в районите, в които водят заемат първите две или три места. 

В Бургас, за да бъде пренаредена листата на ПП-ДБ ще са необходими около 2400-2500 гласа, изчисляват изборни експерти. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай