Петък,

Шефът на парламента показа лични данни. Разсея ли обвиненията?

От: Рачо Рачев, сн. БГНЕС -
Шефът на парламента показа лични данни. Разсея ли обвиненията?
A
A
A

Никола Минчев редактира публикацията си във Фейсбук и добави снимка и на първата страница от положителния си тест за COVID. На нея се виждат личните данни на председателя на Народното събрание.

"Редактирано в 18:38: Поради възникнали спекулации (надали последни), че тестът (а) не бил мой; и (б) бил от сутринта на 10.01, прилагам снимка на първа страница от досието – пише, че е на Никола Минчев (знам, че има и други с това име, но ЕГН няма да публикувам), както и стр. 3, без подгъв при датата – дата на принтиране 12.01, 9:57 ч. Ако на някого му липсват много печати или други традиционни реквизити, посочвам, че това е разпечатка от портала за регистрация на проби в РЗИ, както показва и линкът най-долу на първата страница", обяснява той.

Първоначално вчера шефът на парламента бе споделил само резултата. Няколко часа по-късно обаче бяха повдигнати редица въпроси.

"Коя е лабораторията в София, която работи денонощно и предлага експресно изследване на PCR за около 50 минути и кой е бил дежурният лекар-микробиолог/вирусолог, валидирал изследването на председателя на парламента Никола Минчев посред нощ и извън работно време", попита в публикация също във Фейсбук бившият здравен министър Костадин Ангелов.

В понеделник след провеждането на Консултативния съвет за национална сигурност стана ясно, че Никола Минчев се е почувствал зле и веднага е направил тест, който е бил положителен за COVID-19. За всички участници в съвета последва карантина.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички