Шефът на парламента каза разпада ли се коалицията

Никола Минчев проговори за решението за БНБ

Шефът на парламента каза разпада ли се коалицията | StandartNews.com

Разпада ли се управляващата коалиция. Отговор на този въпрос даде председателят на НС Никола Минчев в интервю за бТВ.

Има търкания в управляващата коалиция, призна Минчев. Но веднага заяви: „Но не мисля, че те ще доведат до разпада й”. Според него противопоставянето е най-вече заради кандидатите за управител на БНБ. Ако се стигне до оттегляне и на двете, напрежението безспорно ще намалее, каза представителят на „Продължаваме промяната”.

Дали ще се стигне до един кандидат за БНБ, ще стане ясно на коалиционния съвет в неделя, обясни Минчев. Той обаче не се нае да прогнозира какво ще е политическото решение на срещата на четиримата лидери в неделя.

Минчев е категоричен, че никой от "Продължаваме промяната" не се е опитвал да упражнява натиск върху Любомир Каримански да се оттегли.

„Водеха се дискусии, за крайно решение да има един кандидат за цялата коалиция, никой от ПП не се е опитвал да принуди Каримански да си оттегли кандидатурата“, заяви Минчев.

По думите му две парламентарни комисии - бюджетна и правна, трябва да вземат решението за Агенция „Пътна инфраструктура”, пътните ремонти и разплащането към фирмите. Минчев отрече да е получавал обаждане от вицепремиера Асен Василев решението да не се разглежда в пленарна зала. След отказа на ПП решението да се гледа депутатите на „Има такъв народ” напуснаха в петък пленарната зала.

Минчев се надява това решение след получаване на докладите от комисиите, да се вземе другата седмица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай