Шефът на ФБР се срещна с Бойко Борисов

Шефът на ФБР се срещна с Бойко Борисов | StandartNews.com

Близо час продължи срещата на директора на ФБР Джеймс Коми с премиера Бойко Борисов. Това е първата среща на Коми от днешната му визита в България. Предстоят му разговори с ръководството на ДАНС, на МВР и главния прокурор.

"Обсъдихме борбата с организираната престъпност, киберпрестъпността и операциите, които сме правили на времето заедно с ФБР", заяви премиерът Бойко Борисов.

Шефът на ФБР обясни пред журналистите, че е в началото на своя 10-годишен мандат и визитата му е в духа на осигуряването на приемственост в живота на Федералното бюро за разследване. Той подчерта, че Бюрото работи по професионален начин, независимо от политически влияния.

"Знам, че и вашият премиер мисли като мен", подчерта Джеймс Коми и декларира, че ФБР ще изгради силна връзка с България.

"Престъпниците направиха света по-малък чрез дейността си в интернет и затова е важно САЩ и България ръка за ръка да противодействат на това. Щастлив съм, че наследявам това добро сътрудничество с България и ще направим всичко възможно то да се задълбочи и да защитим двете страни", заяви Джеймс Коми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай