Нинова с ключово решение за третия мандат

По думите ѝ новото управление трябва да се основава на програмата, която партньорите са изготвели преди седмица

Нинова с ключово решение за третия мандат | StandartNews.com

Корнелия Нинова заяви, че ако президентът Румен Радев реши да връчи третия мандат на левицата, то тогава те ще се опитат да съставят кабинет.

"Диалогът между ДБ, БСП и ПП е гарантиран", каза тя в "Лице в лице"

"Ще направим усилия да говорим с всички. Има потенциал. През последните шест месеца бяхме коректен партньор. Има шанс да се възстанови конструкцията", смята Нинова.

По думите ѝ новото управление трябва да се основава на програмата, която коалиционните партньори са изготвели преди седмица.

Лидерът на БСП отвърна на твърденията на Бойко Борисов, че държавата е пред фалит. Тя цитира статистическите данни на Евростат за индустриалното производство на страната ни. 

"Това не е моя хрумка. За първи път от 15 години, откакто сме член на ЕС, сме на първо място с добра новина. Не по корупция, а по ръст на индустриалното производство – 20%. Дължи се на това, че сме спрели рекета върху бизнеса, който върлуваше 10 години. Ограничихме кражбите и течовете. Държавата стана партньор на икономиката и бизнеса, подкрепихме ги в най-трудните моменти с компенсация на тока. Бизнесът също положи усилия", добави тя.

Нинова коментира, че с последните си две решения Конституционният съд е потвърдил, че сегашните управляващи са тръгнали по правилния път.

"Закриването на спецсъда, спецпрокуратурата, контролът върху главния прокурор. Малка победа по пътя, по който искаме да променим съдебната система, за да има повече справедливост", посочи лидерът на БСП.

Тя коментира и новината, че Русия отнема сертификатите на два военни завода в България. Според нея санкциите не са добро решение за нито една от двете страни, а войната трябва да приключи по мирен и диалогичен път.

ВИЖ ОЩЕ: Русия с нов удар по България

"Режимът на санкции и контрасанкции не е добър и за двете страни, трябва да се търси мирно решение на конфликта в Украйна по дипломатически път", коментира още Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай