Ще събори ли Цецка Бачкова ген. Атанасов? Важен ден за ДСБ

Тъмносини искат промяна

Ще събори ли Цецка Бачкова ген. Атанасов? Важен ден за ДСБ | StandartNews.com

Ще събори ли Цецка Бачкова ген. Атанас Атанасов? Развръзката е днес, когато ще се състои националното събрание на Демократи за силна България. То избира нов председател. Претендентите за поста са двама - сегашният лидер Атанас Атанасов и неговата заместничка - Цецка Бачкова.

Мандатът на Атанас Атанасов изтече в средата на миналата година. Той заяви, че ще насрочи форум за избор на ново ръководство, след като пое отговорност за слабите изборни резултати на „Демократична България“, от която ДСБ е част.

Пред „Хоризонт“ Атанасов заяви, че е готов за втори мандат: „Ще се боря за доверието на актива на партията, защото смятам, че трябва да бъдем устойчиви и да продължим това, което успяхме да направим - т.е. в периода на моя мандат от извънпарламентарна политическа сила, 2017 г. година, сега ДСБ има евродепутат, солидно представителство в местната власт и е част от управлението на странта през своето представителство в парламента“.

Атанас Атанасов каза, че не го притеснява другата кандидатура за лидерското място:

„Не бива да се притесняваме от конкуренция изобщо, защото е хубаво да има състезание в крайна сметка. Но, по-важното е, за нас от ДСБ, да укрепваме и развиваме нашето обединение „Демократична България“, защото то даде резултат."

Мнозина от тъмносините обаче залагат на Цецка Бачкова, вярвайки че е дошло времето за промяна и в ДСБ. Бачкова смята, че има нужда от нови лица: „Трябва да сме изключително активни политически, защото дясното е в един процес на преструктуриране и ДСБ би следвало да отстояваме това място. Именно това ме мотивира и да се кандидатирам“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай