Неделя,

Ще събори ли БНБ кабинета? Говори Каримански

От: Редактор -
1141
Ще събори ли БНБ кабинета? Говори Каримански
A
A
A

Депутатът от "Има такъв народ" и номинация за нов управител на БНБ Любомир Каримански не смята, че коалицията е създадена за един пост - гуверньор на БНБ. Коалицията не би могла да бъде разклатена от поста, защото една люшкаща се коалиция не е от полза за никого, каза той пред Нова телевизия.

Той не бе искал да коментира опонента си от "Продължаваме промяната" Андрей Гюров за научния му труд. Засега Каримански се е фокусирал за това какви послания и как да разкрие потенциала на БНБ. Когато говорим за БНБ, трябва да се отъждествява банката със знамето, с трикольора на страната, а не с партийните окраски. Иначе всяко едно друго решение без гласуване означава неуважение към една 140 годишна история на банката, каза Каримански.

"Аз чух всевъзможни гласове, че ще се направи всичко възможно, за да не бъда управител на БНБ", отсече Каримански.

След като се уточнят всички детайли в процеса на документите, следва докладът на бюджетната комисия в парламента и ще бъде внесен в зала.

До две седмици може да бъде избран новият управител на БНБ.

Каримански увери, че ще се стреми България да влезе в Еврозоната до 2024 г., ако стане управител на БНБ, но не на всяка цена.

Според него всяко едно изказване и действие, което се прави по време на войната в Украйна, оказва влияние върху цената на газа.

 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички