Ще събори ли БНБ кабинета? Говори Каримански

Той не очаква подобен катаклизъм

Ще събори ли БНБ кабинета? Говори Каримански | StandartNews.com

Депутатът от "Има такъв народ" и номинация за нов управител на БНБ Любомир Каримански не смята, че коалицията е създадена за един пост - гуверньор на БНБ. Коалицията не би могла да бъде разклатена от поста, защото една люшкаща се коалиция не е от полза за никого, каза той пред Нова телевизия.

Той не бе искал да коментира опонента си от "Продължаваме промяната" Андрей Гюров за научния му труд. Засега Каримански се е фокусирал за това какви послания и как да разкрие потенциала на БНБ. Когато говорим за БНБ, трябва да се отъждествява банката със знамето, с трикольора на страната, а не с партийните окраски. Иначе всяко едно друго решение без гласуване означава неуважение към една 140 годишна история на банката, каза Каримански.

"Аз чух всевъзможни гласове, че ще се направи всичко възможно, за да не бъда управител на БНБ", отсече Каримански.

След като се уточнят всички детайли в процеса на документите, следва докладът на бюджетната комисия в парламента и ще бъде внесен в зала.

До две седмици може да бъде избран новият управител на БНБ.

Каримански увери, че ще се стреми България да влезе в Еврозоната до 2024 г., ако стане управител на БНБ, но не на всяка цена.

Според него всяко едно изказване и действие, което се прави по време на войната в Украйна, оказва влияние върху цената на газа.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай