Ще има ли шок тока след мораториума?

Как Кирил Петков привлякъл Андрей Гюров в политиката

Ще има ли шок тока след мораториума? | StandartNews.com

Ще има ли шок с цените на тока след мораториума? Отговор на този въпроси даде шефът на ПГ на „Продължаваме промяната” Андрей Гюров в интервю за Нова тв.

„Няма да се стигне до шоково поскъпване на цените след падането на мораториума. Това е временно задържане, докато регулаторът влезе в своята истинска роля и се вземат необходимите решения да не се налага шоково повишаване на цените”, заяви Гюров.

„Не мисля, че имаше някакво подвеждане. Смятам, че просто Десислава Атанасова, в нейното изказване, направи грешка, като каза 1 януари 2021 г. Съответно това не беше чуто от хората в залата, след като всички гласуваха в една посока”, посочи депутатът.

„Целта на това решение беше да задържим цените на тока, така че хората да не изпитат шок още следващата седмица. И да дадем достатъчно време - седмица, две или три, на правителството да предприеме необходимите мерки за компенсиране на различните участници в този процес”, допълни председателят на ПГ на ПП.

„Никога не съм планирал да влизам в политиката. Един ден ми се обади Кирил Петков и ми каза: „Тръгнали сме да променяме държавата, да зададем нова посока и ни трябват хора като теб. Би ли се съгласил да оглавиш листата в Благоевград”, обясни Гюров. Това бил първият им разговор, срещали са се и преди - на протестите.

Гюров представи приоритети на новата власт. „Закриването на Специализираните съд и прокуратура. Това са ангажименти в посока промяна и провеждане на една дълбока съдебна реформа”, посочи Гюров. Важна задача бил и бюджетът за догодина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай