Ще има ли по-високи пенсии през юли? Гьоков притеснен

Ние в министерството и експертите от НОИ сме си свършили перфектно работата, каза социалният министър в оставка

Ще има ли по-високи пенсии през юли? Гьоков притеснен | StandartNews.com

Искам да предупредя пенсионерите, че вероятността да не си получат увеличените пенсии на 1 юли е голяма. Това каза социалният министър Георги Гьоков по Нова телевизия. Повишението с 10% и добавката от 60 лв. са минали в социалната комисия в парламента.

Имам притеснение, че във вторник, когато бюджетът на Държавното обществено осигуряване влезе в пленарна зала и на някои народни представители им замирише на избори и някой реши да прави напук, ще стане страшно, каза още Георги Гьоков.

Според него има 50% вероятност новите пенсии да се забавят и да бъдат изплатени между 7 и 20 юли. Ние в министерството и експертите от НОИ сме си свършили перфектно работата, всичко зависи от технологичното време, каза още Гьоков. Той предвижда актуализацията на парите на възрастните хора от 1 октомври. Тогава обаче се предвиждало въвеждане на справедливост - сближаване на новите и старите пенсии.  Тогава средното увеличение за 750 000 пенсионери ще е с 15%, уточни министърът.

България не дава оръжие на Украйна, Омръзна ми този проблем да се върти в публичното пространство. Който твърди нещо, да покаже документи, каза още Георги Гьоков и подчерта, че този въпрос изобщо не е на дневен ред.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай