Сергей Станишев си сваля имунитета

Соцлидерът призова Цветанов да стори същото

Сергей Станишев си сваля имунитета | StandartNews.com

София. Лидерът на БСП Сергей Станишев си сваля имунитета. Това обяви той в предаването "Гореща точка" по ТВ 7.

"След вчерашните изказвания на Цветанов аз си свалям имунитета на кандидат-депутат и нека прокуратурата се заеме с този случай и да ме разследват. Нека съдът се произнесе по тази клевета. Цветанов, ако има достойнство, нека направи същото и се откаже от имунитета си", каза червеният лидер в последното си телевизионно интервю преди изборите. По думите му Цветан Цветанов се крие зад своя имунитет и Бойко Борисов го защитава.

В сигнала, който внесе ГЕРБ в поркуратурата, се казва, че лидерът на ПЕС си е купил председателския пост в ПЕС за 160 млн. евро, според Станишев. "Цветанов не знае какво говори. Аз съм купил кого? Английски лейбъристи, няколкостотин души от ПЕС? Осъзнава ли какво е казал", учуди се соцлидерът.

"Ние имаме нашите грехове и грешки, но се стремим да ги коригираме. Ръководителите на ГЕРБ са банда скакалци, които ограбиха държавата. Никога няма да направя задкулисна сделка или договорка с Борисов и Цветанов", обясни Станишев.

"ГЕРБ не иска да управяла в момента. Искат да заметат следи. Не можем да решим всички натрупани проблеми за един ден. Ще положим обаче всички усилия. Трябва децата да бъдат опазени, някои гладуват, а годината е 2013-та. Преди три месеци предложихме различни тарифи за различното потребление на ток. Тези, които пестят, ще плащат по-малко. Половината българи са докарани до бедност", заяви Станишев.

По думите на Станишев отношението на Бойко Борисов и ПП ГЕРБ към пенсионерите е крайно цинично. Той бе категоричен, че Борисов гледа на парите, които трябва да бъдат отделени за подпомагане на пенсионерите и майките, като на тегоба. Той обеща на своите симпатизанти, че намаляването на бедността, подпомагане на майчинството, грижа към пенсионерите и децата, ще бъдат основни приоритети на БСП, ако бъде избрана на изборите в неделя.

"Цветан Цветанов и Бойко Борисов няма да имат свободен коридор за напускане на страната, ако загубят изборите на 12 май". Това отговори лидерът на БСП на въпроса дали, ако ГЕРБ не спечелят изборите, Цветанов и Борисов ще се опитат да напуснат страната, за да не поемат отговорност за грешките си и да не бъдат съдени. "Аз задкулисни сделки не правя", каза още Станишев. Той уточни, че подобен вариант е невъзможен, защото и двамата кандидат-депутати трябва да понесат отговорност и съдът да се произнесе дали са виновни за нереглaмeнтираното подслушване и скандалните записи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай