Сергей Станишев с подарък флекс

Сергей Станишев с подарък флекс | StandartNews.com

Ловеч. Много от българските политици са затънали в дълбок провинциализъм. Тази констатация за опонентите на БСП направи в Ловеч соцлидерът Сергей Станишев. Той отбеляза, че другите партии разчитат или на популизъм, или на сенчести методи на работа, които са подмолни.

"За съжаление почти липсва европейски дебат в България за мястото ни в ЕС, каква България искаме да видим, какво да отстояваме и как да постигнем повече", отбеляза той. По думите му предизборната кампания за ГЕРБ е една "махленска разправия". "Без факти, без аргументи и без визия както за ЕС, така и за България", посочи Станишев. "В тази кампания съм поел ангажимент пред моята партия да посетя всички региони. Във всеки регион съм в 2 до 3 общини и се срещам с десетки хиляди хора. Виждаме, че активна политическа кампания с аргументи води само БСП", каза още лидерът на европейските социалисти.

Станишев специално отбеляза, че резултатите от евроизборите ще бъдат "прекалено важни за посоката на развитие на Европа, което ще се отрази и на България". "Всички социологически анализи и проучвания в Европа дават шансове на социалистите да спечелим най-много мандати в ЕП и оттам да се излъчи президент на ЕК", каза още Станишев. И припомни, че левицата в Европа има вече 12 премиери. "Изграждането на една нова Европа е заявена и в Манифеста на ПЕС", посочи соцлидерът. Днес в Плевен Станишев ще подпише символично Манифеста заедно с португалски активисти от ПЕС. Те са част от паневропейската кампания на левите "от врата до врата". Днес в Ловеч Станишев бе поканен да посети една от най-големите фирми за електроинструменти "Спарки Елтос" АД. И раздаде десетки автографи на служителите и работниците там. Изпълнителният директор на завода Николай Кълбов подари на соцлидера нов модел флекс с пожелание да продължава да се труди усърдно и все така да върши добра работа за хората и страната.

Кобзон пя за Симов

Един от най-известните руски изпълнители Йосиф Кобзон призова своите фенове в Пловдив да гласуват за 8-ия в евролистата на червените Александър Симов. Над 2000 души се стекоха в палата 2 в Международния панаир, за да чуят на живо руския Франк Синатра. Сред публиката бяха със съпругите си почетният консул на Руската федерация Георги Гергов и финансовият министър Петър Чобанов. "Тази вечер сред нас е един мой приятел - Александър Симов. Той се бори за вашето доверие на тези избори. Като народен представител знам колко е важно да бъдат избирани компетентни личности. Подкрепете моя приятел Сашо!", призова Кобзон. Звездата пя заедно с Академичния ансамбъл за песни и танци на Вътрешните войски на Министерството на вътрешните работи на Русия с ръководител генерал-майор Виктор Елисеев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай