Сензация от Зарков – още списъци "Магнитски"

Крум Зарков защити президента, нападна БСП

Сензация от Зарков – още списъци "Магнитски" | StandartNews.com

Новият списък “Магнитски” е актуалност, но не са актуалност въпросите, които той поставя. Това коментира в интервю за Нова тв правосъдният министър Крум Зарков.

“Този въпрос стои твърде дълго време пред нас и тъй като ние не намираме силата да го решим - се появяват такива неща. Време за скатаване вече няма”, каза още той. Зарков хвърли истинска бомба в тв ефира, предричайки още списъци „Магнитски”.

Възможни са, лошото е, че за това носим цената всички ние, каза правосъдният министър.

“Трябва да се приемат необходимите закони и реформа, както и хората, които качествено да ги изпълняват. Толкова е просто!”, категоричен бе Зарков.

По думите му има достатъчно данни, за да се направи разследване по всички твърдения.

Днес у нас пристига посланик Джим О‘Брайън, ръководител на Офиса за координиране на санкциите в Държавния департамент на САЩ. Двамата ще проведат среща.

“Ако ситуацията беше нормална и САЩ имаха доверие на нашата прокуратура, органите щяха да си свършат работата”, каза Зарков и изрази надежда, че въпросите му към посланика “няма да останат реторични”.

Той коментира и думите на президента Румен Радев, който от Брюксел обяви позицията си срещу ядрени санкции за Русия и изпращане на още оръжие към Украйна.

Зарков бе категоричен - подкрепя Радев и не вижда несъответствие между него и суверена. “Подкрепям позицията на Румен Радев. Не, той не прекрачва конституционните правомощия в нито един случай”, заяви Зарков и допълни, че “няма основание за импийчмънт на президента. Това е един от елементите на предизборната кампания, в случая избран от ДБ”.

“Думите му са негова последователна позиция от много време. Няма сблъсък с решението на НС”, смята правосъдният министър.

Относно конгреса на БСП, при който беше поискана оставката на Корнелия Нинова, а по-късно и отхвърлена, Зарков коментира, че “това, което се случва в БСП, е следствие на отдавна нерешени проблеми”.

“Аз продължавам да считам, че БСП е стълб на българския политически живот и когато този стълб е сведен до 5-6 място, цялата политическа система страда”, каза още служебният министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай