СДС: В службите трябва здраво да се разбута

СДС: В службите трябва здраво да се разбута | StandartNews.com

Варна. Ясната позиция на СДС по скандала с подслушването е, че работата на МВР и на службите е обвита в пълна мъгла на тайнственост. Гражданите в страната нямат представа как вместо СРС-та да се използват за борба с организираната престъпност, те представляват сега лична заплаха за тях и семействата им. Това каза лидерът на СДС Емил Кабаиванов, който пристигна във Варна.

Според него прокуратурата трябва незабавно да установи кой е виновен и ако това е бившият вътрешен министър, а сега председател на предизборния щаб на ГЕРБ, да си носи отговорността. Но според СДС цялата отговорност е на Бойко Борисов, заяви Кабаиванов. Той припомни, че сините 6 пъти са искали оставката на бившия земеделски министър Мирослав Найденов заради нередности и корупционни схеми във ведомството. "Така че не можем да защитим нито единия, нито другия, а очакваме и други хора да говорят", каза лидерът на СДС.

Службите, според него, трябва да бъдат преструктурирани, нещата в тях трябва здраво да се разбутат. СДС има отрицателно отношение към съставянето на програмно правителство, каза Кабаиванов и даде пример с кабинетите на Димитър Попов и на Беров, при които е имало най-голямо разграбване.

Ако на парламентарните избори през 2009 година СДС не беше с ДСБ, Костов сега щеше да си гледа внучетата и да пише нещо. На Костов му трябва СДС, за да влезе в парламента, каза Кабаиванов. Той посочи, че имитацията на обединение с Командира е претърпяла крах, защото партията е лично негова. Според Кабаиванов ГЕРБ ще загуби голяма част от десните избиратели на предстоящия вот заради некомпетентност, полицейщина и липса на култура на управление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай