Четвъртък,

Министър Събев влезе с бутонките на превозвачите

От: Стандарт -
835
Министър Събев влезе с бутонките на превозвачите
A
A
A

Министерство на транспорта няма да допусне прекъсване на превози. В това увери транспортният министър Николай Събев пред bTV.  

"Ние винаги сме преговаряли и търсили решения, които да донесат обществена полза", увери Събев и добави, че държавата ще започне действия по подреждане на разписанията, така че да няма дублиране на разписания, да няма дублиране на финансиране и субсидиране.

Според него Магдалена Милтенова представлява част от фирмите, които нямат интерес държавата да има национална транспортна схема. Ние сме решени, че държавата ще има такава схема и започваме да я подреждаме. Всички автобусни превозвачи и собственици на фирми трябва да знаят, че в лицето на министерството имат гарант за равни условия на пазара, категоричен бе Събев.  

По думите му Милтенова не иска да преговаря. Запитан дали ще я покани на среща в министерството, той отвърна: "Аз искам да поканя легитимни представители на автобусните превозвачи". Филмът с шантажа на българското правителство приключи. Чудя се защо превозвачите искат оставки, като последните 3 месеца ние имахме ясни преговори и договорки, и си стиснахме ръцете. Икономическият модел, по който се е работил в автобусния транспорт, е сгрешен, каза още Събев. 

Войната продължава. Транспортният министър поряза превозвачите


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички