Министър Събев влезе с бутонките на превозвачите

Няма да допуснем прекъсване на превози, каза транспортният министър

Министър Събев влезе с бутонките на превозвачите | StandartNews.com

Министерство на транспорта няма да допусне прекъсване на превози. В това увери транспортният министър Николай Събев пред bTV.  

"Ние винаги сме преговаряли и търсили решения, които да донесат обществена полза", увери Събев и добави, че държавата ще започне действия по подреждане на разписанията, така че да няма дублиране на разписания, да няма дублиране на финансиране и субсидиране.

Според него Магдалена Милтенова представлява част от фирмите, които нямат интерес държавата да има национална транспортна схема. Ние сме решени, че държавата ще има такава схема и започваме да я подреждаме. Всички автобусни превозвачи и собственици на фирми трябва да знаят, че в лицето на министерството имат гарант за равни условия на пазара, категоричен бе Събев.  

По думите му Милтенова не иска да преговаря. Запитан дали ще я покани на среща в министерството, той отвърна: "Аз искам да поканя легитимни представители на автобусните превозвачи". Филмът с шантажа на българското правителство приключи. Чудя се защо превозвачите искат оставки, като последните 3 месеца ние имахме ясни преговори и договорки, и си стиснахме ръцете. Икономическият модел, по който се е работил в автобусния транспорт, е сгрешен, каза още Събев. 

Войната продължава. Транспортният министър поряза превозвачите

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай