Събев на война с автобусна фирма, иска преговори с превозвачите

Целта е да не се стига до стачка на 18 май, заяви транспортният министър

Събев на война с автобусна фирма, иска преговори с превозвачите | StandartNews.com

Тече проверка, разпоредена от министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев, във връзка с разпространения сигнал от Сдружение „Боец“ за прикриване на нередности в дейността на "Юнион Ивкони". Това съобщиха от ведомството на Събев.

"Изясняват се фактите и обстоятелства около организацията и реализирането на проверки на автобусната компания, извършвани през годините от служители на ИА „Автомобилна администрация“, се казва още в съобщението.

Вчера фирма "Юнион Ивкони" се оплака, че срещу тях се води целенасочена кампания от транспортния министър. По този повод днес Събев коментира: "Крадецът вика: "Дръжте крадеца". Вижте, от миналата седмица ние имаме среща с тази неправителствена организация, наречена БОЕЦ. Има достатъчно сигнали, които са подадени от "Боец". Няма нищо случайно. Ние работим по тези сигнали, и други".

Преговорите между превозвачите и правителството продължават и целта е да не се стига до стачка на 18 май, заяви още Николай Събев.

Антиинфлационният пакет, подготвен от правителството, засяга горивата, акцизите и биодобавките и той със сигурност ще се хареса на превозвачите, каза министърът.

Той все пак изрази разочарование от разговорите между него и превозвачите: "Лошото е, че фокусът от това да работим по правната рамка, с която можем да им облекчим ефектите от прилагането на пакет "Мобилност", при която можем да ускорим движението на транспорт и хора през граничните пунктове на България, която гарантира функциониране на една национална транспортна схема, която ще осигури по-добра мобилност на българите, върху това не искат да говорим, а аз само за това говоря".

Николай Събев обяви, че от вчера е възложен ремонта на прохода "Витиня", а през юли ще започне рехабилитация на "Дунав мост", ако румънската страна спази сроковете за пускане на фериботната линия между Русе и Гюргево, която да поеме трафика през реката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай