Неделя,

Събев на война с автобусна фирма, иска преговори с превозвачите

От: Рачо Рачев, сн. БГНЕС -
2543
Събев на война с автобусна фирма, иска преговори с превозвачите
A
A
A

Тече проверка, разпоредена от министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев, във връзка с разпространения сигнал от Сдружение „Боец“ за прикриване на нередности в дейността на "Юнион Ивкони". Това съобщиха от ведомството на Събев.

"Изясняват се фактите и обстоятелства около организацията и реализирането на проверки на автобусната компания, извършвани през годините от служители на ИА „Автомобилна администрация“, се казва още в съобщението.

Вчера фирма "Юнион Ивкони" се оплака, че срещу тях се води целенасочена кампания от транспортния министър. По този повод днес Събев коментира: "Крадецът вика: "Дръжте крадеца". Вижте, от миналата седмица ние имаме среща с тази неправителствена организация, наречена БОЕЦ. Има достатъчно сигнали, които са подадени от "Боец". Няма нищо случайно. Ние работим по тези сигнали, и други".

Преговорите между превозвачите и правителството продължават и целта е да не се стига до стачка на 18 май, заяви още Николай Събев.

Антиинфлационният пакет, подготвен от правителството, засяга горивата, акцизите и биодобавките и той със сигурност ще се хареса на превозвачите, каза министърът.

Той все пак изрази разочарование от разговорите между него и превозвачите: "Лошото е, че фокусът от това да работим по правната рамка, с която можем да им облекчим ефектите от прилагането на пакет "Мобилност", при която можем да ускорим движението на транспорт и хора през граничните пунктове на България, която гарантира функциониране на една национална транспортна схема, която ще осигури по-добра мобилност на българите, върху това не искат да говорим, а аз само за това говоря".

Николай Събев обяви, че от вчера е възложен ремонта на прохода "Витиня", а през юли ще започне рехабилитация на "Дунав мост", ако румънската страна спази сроковете за пускане на фериботната линия между Русе и Гюргево, която да поеме трафика през реката.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички