Савина Савова: В „Зона Б-5“ построихме най-големият спортен комплекс на открито

Савина Савова: В „Зона Б-5“ построихме най-големият спортен комплекс на открито | StandartNews.com

Развитието на масовия спорт е важна част от програмата „София – Европейска столица на спорта". Затова в нашия район планираме да изградим три спортни площадки и фитнес на открито в междублоковите пространства на „Зона Б-18", ж.к. „Сердика", и „Зона Б-5". Това каза кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Възраждане" Савина Савова по време на пешеходния поход „Ходи активно", който се състоя в столицата.


Савова припомни, че за последните четири години в район „Възраждане" е изграден многофункционалния спортен комплекс „Спортна София Зона Б-5". Той е разположен на площ от 24 дка и разполага с три игрища за мини футбол, три тенис корта, игрище за плажен футбол и плажен волейбол, пързалка за кънки и хокей на лед, игрище за стрийтбол, игрище за петанк, покрита площадка с осем тенис маси, игрище за деца и детска площадка.


В пешеходния поход се включиха кандидатите за общински съветници от ГЕРБ Борислав Борисов и Албена Събева, младежи, членове и симпатизанти на ГЕРБ. Пешеходният поход стартира от паметника на Света София, продължи по бул. „Тодор Александров", по бул. „Константин Величков" и приключи на бул. „Александър Стамболийски" пред Двореца на децата. Събитието бе организирано по повод Международния ден на интензивното ходене и има за цел да популяр

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай