Сандов с версия за наводненията в Родопите

На първо място екоминистърът ще се заеме с някои нарушения във Варна и района относно разрушаване на дюни

Сандов с версия за наводненията в Родопите | StandartNews.com

Изискването за зелен сертификат към този момент ще бъде въведена само за сградата на Народното събрание, а всеки министър ще решава самостоятелно дали да направи това за неговото министерство. Това заяви вицепремиерът и министър по Околната среда и водите Борислав Сандов пред Нова тв.

Според него въвеждането на зеления сертификат ще даде личен пример на обществото и може да поощри ваксинацията.

На първо място той ще се заеме с някои нарушения във Варна и района относно разрушаване на дюни.

Сандов коментира и наводненията в Родопите, като заяви, че следи ситуацията с особена загриженост, тъй като неговите родители живеят в Мадан.

„Това се случи, защото вместо сняг, който е типичен за този сезон, заваля дъжд. Средиземноморският климат се премести на север, и ако тези промени в климата продължават – това означава, че ще има по интензивни валежи.  Ние виждаме, че старите мостове са непокътнати,  проблемът е с новата инфраструктура и това, че не се предвижда достатъчно отводняване, канализационните системи не са добре почистени“, заяви още той пред Нова телевизия.

Сандов е категоричен, че ще продължи да ходи на работа пеша, а не със служебен автомобил. Той изрази и категоричната си подкрепа към Кирил Петков, който познавал от много години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай