Четвъртък,

Сандов с нов план за управлението на водите

От: Агенция Стандарт -
110
Сандов с нов план за управлението на водите
A
A
A

Управлението на водите да се адаптира към политиките по изменение на климата - за това призова вицепремиерът по климатичните политики и министър по околната среда и водите Борислав Сандов по време на онлайн среща с министри на страните по Конвенцията за сътрудничество при опазването и устойчивото използване на река Дунав.

От ресорното министерство информират в прессъобщение на сайта си, че е одобрен План за управление на международния басейн на река Дунав и План за управление на риска от наводнения в международния басейн на река Дунав за периода 2022 - 2027 г.

Пред колегите си от другите държави Сандов оцени високо значението на междусекторното партньорство, се посочва в прессъобщениетo, предав "Дарик".

"Дунав е речният басейн, който преминава през най-много страни в света и това неизбежно означава сложен процес на координация между тях и определяне на приоритети", каза той. И открои важността на Международната комисия за опазване на река Дунав (МКОРД).

Министрите приеха и декларация като изява на политическа воля за продължаване на сътрудничеството в рамките на конвенцията. В документа се подчертава значението на Конвенцията като солидна основа за постигане на устойчиво и равнопоставено управление на водите в този международен басейн. Високо се оценява ролята на МКОРД като платформа за координация и съвместни инициативи се открояват основните приоритети в дейността й: адаптация към изменението на климата, справяне със замърсяването, опазване на екосистемите, управление на риска от наводнения.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички