Само за ден! ДПС събра над 360 000 лв. за Турция, прати 10 тира

Движението организира мащабна дарителска кампания

Само за ден! ДПС събра над 360 000 лв. за Турция, прати 10 тира | StandartNews.com

Над 360 000 лв. в подкрепа на пострадалите и на семействата на жертвите в опустошителните земетресения в Турция събра ДПС. В сряда, 8 февруари 2023 г., Движението разкри специална дарителска сметка. Събраните средства в нея ще бъдат предоставени на турската Дирекция за управление на бедствия и извънредни ситуации - AFAD, съобщи пресцентърът на ДПС

Първото дарение в сметката направи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Суми внесоха по сметката и всички народни представители на Движението в 48-ото НС, кметове, областни координатори, членове и симпатизанти на партията.

Има дарения и от по 20 и дори по 5 лева, което означава, че колкото и малко средства да имат, хората желаят да отделят от тях, за да бъдат съпричастни с тежката участ на турския народ в момента, каза зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, който отговоря за координацията на мащабната дарителска кампания на ДПС в помощ на хората в Турция.

Над 10 тира с вещи и стоки от първа необходимост изпрати вече ДПС в Турция. Всеки областен щаб на Движението в момента е превърнат в пункт за събиране на дарения. За помощите от София ДПС откри склад в Елин Пелин, който е отворен всеки ден от 8 до 17 ч., работи събота и неделя.

Даренията се събират в складовата зона в Хасково в координация с местните ръководители на ДПС по региони. Отговорници за кампанията са зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов и областният председател на Движението Хасково - Мехмет Атаман (За контакт: (тел.) +359 88 9200001)

Вещите, от които хората в Турция имат нужда и които трябва да бъдат неизползвани, са зимни дрехи и обувки, особено за деца, ръкавици, шапки, препарати за почистване, санитарни и хигиенни материали, памперси, одеяла, газови печки, външни батерии.

Пострадалите се нуждаят и от храни - варива, консерви, бебешки пюрета.

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА В ПОМОЩ НА ТУРСКИЯ НАРОД

Титуляр: ДПСТърговска банка Д АДIBAN BG96DEMI92405000309448BIC DEMIBGSF

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай