Само в "Стандарт"! Мария Габриел разкри какво ще прави като премиер

Проговори за ротацията, посочи три големи приоритета

Само в "Стандарт"! Мария Габриел разкри какво ще прави като премиер | StandartNews.com

Талантите на България са в центъра на политиката ми. Кабинетът под мое ръководство ще даде шанс на талантите във всички сектори. Това заяви в ексклузивно интервю за "Стандарт" вицепремиерът и външен министър Мария Габриел, която след по-малко от три месеца застава начело на изпълнителната власт като министър-председател.

Само в "Стандарт" Мария Габриел разкри основните си приоритети. Работя България да стане регионален лидер в иновациите, каза Габриел и съобщи, че по нейно предложение иновациите са вече част от стратегическите ни партньорства със САЩ и Великобритания.

Втората голяма цел на Габриел е влизането на страната ни в еврозоната и ОИСР. Третата - реализирането на Бранд България. 

Работим активно с министрите на културата, икономиката, земеделието, образованието, иновациите и растежа и туризма, за да бъде очертана общата работа по развитието на Бранд България. Целта ни е всички проекти, популяризиращи Бранд България, да са обвързани в обща идея и концепция, за да постигнем устойчивост. Работим за създаването на единна комуникационна стратегия за международно утвърждаване на страната ни.
Има не малко работа пред нас, но ще разчитам на екипни усилия, за да създадем „разказа за историите на успеха на България“. Това е за мен Бранд България, каза Габриел. И допълни: 
Благодаря на "Стандарт", че превърна Бранд България в кауза! 

За първи път Мария Габриел проговори и за ротацията в изпълнителната власт. Какво каза тя - четете в новия брой на "Стандарт", който утре е на пазара. 

Мария Габриел пред "Стандарт":

* Шенген е пробив за бизнеса, туризма и културата
* България бе сред първите страни, които изведоха свои граждани от Израел в Египет

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай