Петък,

Сагата продължава. Превозвачите искат нова среща с кабинета

От: СТАНДАРТ -
450
Сагата продължава. Превозвачите искат нова среща с кабинета
A
A
A

Сагата продължава. Превозвачите искат нова среща с кабинета. Те са готови, ако получат покана за още един разговор с представителите на държавата, да участват в него, предаде БНР.

Превозвачите са готови и за нов протест заради неизпълнените им искания и дават пример, че в много европейски страни правителствата са подкрепили превозвачите с мерки за облекчения в транспортния сектор.

В четвъртък премиерът Кирил Петков показа вратата на превозвачите. Те се обидиха и напуснаха срещата, а вчера пуснаха и запис от нея, в който ясно се чуват думите на Петков, с които са били изгонени. МС отговори, че записът търси конфронтация.

Автобусните превозвачи са готови за още един диалог с представителите на държавата, за да не се стига до провеждането на протести, обяви Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи. Тя добави, че протестните действия ще продължат до постигането на целите, поставени от бранша.

"Високите цени на горивата, високата цена на ТОЛ-системата, която се планира - това всичко ще се отрази на джоба на българския потребител, така че ние в момента защитаваме, не само интересите на българските превозвачи, а интересите на целия български народ", каза Милтенова.

От бранша изтъкват, че правителствата на други европейски страни са успели да помогнат на превозвачите си: "Било през намаляването на ДДС-то, било през намаляването на акциза, било през осигуряване на директни помощи за превозвачите - цяла Европа намери тази възможност. Единствено България не може да намери възможност да осигури възможност на българските граждани да ползват по-нормални услуги".

От бранша се определят като диалогични хора и, ако бъде насрочена от страна на държавата възможност за още една среща, те биха приели и биха присъствали на нея:

"Винаги сме имали намерения да се разберем по пътя на преговорите, насреща ни стоят интелигентни и грамотни хора. Ще видим, какво ще стане във вторника, може да се окажат и безсрочни протестите".


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички