Сабрутев сложи розовите очила. Нападна кабинета

Нова атака заради руския газ

Сабрутев сложи розовите очила. Нападна кабинета | StandartNews.com

Венко Сабрутев от "Продължаваме промяната" сложи розовите очила и обяви, че нямало никакъв дефицит от 11 млрд. лв., както разкри финансовия министър Росица Велкова. Това били думи за сплашване, каза бившият депутат от ПП. И нападна служебното правителство: „Може би това са средства за субсидиране на "евтиния" руски газ. Не можем да разберем откъде идват тези 11 млрд. дефицит. Руският газ не може да бъде достъпен, защото бе спрян едностранно от Москва, ако се цели субсидиране на този газ, то тога цифрата може да стане 11 млрд. Търсим по какъв начин могат да бъдат похарчени, те не са заложени в бюджета.”.

"В своята пресконференция служебният кабинет говори за 11 млрд. лв. дефицит, което ни се струва прекалено много. Русия едностранно спря доставките. Подготвил съм статистика колко евтин е "евтиният руски газ". Търсим обяснение как ще бъдат похарчени 11 млрд. лв., при положение, че не са вписани като инвестиционна програма и не са заложени в държавния бюджет.

Оставахме държавата с милиард и половина излишък. В момента може би МФ е под някакъв натиск, единствено, което може да доведе до такъв разход - може би е това, че служебният кабинет тръгна към преговори с Газпром, каза Сабрутев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай