Понеделник,

С какво се захваща министър Сербезова

От: Агенция Стандарт -
С какво се захваща министър Сербезова
A
A
A

„Ще се запозная тези мерки (с въвеждането на зеления сертификат) до какви резултати са довели, каква е динамиката на мерките и какво се очаква да се постигне с тяхното затягане и ли в обратния случай“, каза новият здравен министър Асена Сербезова в bTV Новините в отговор на въпроса дали ще преразгледа въведените досега ограничения от нейния предшественик.

„Ще се запозная как е била организирана обществената поръчка за тестовете за учениците, защо едното министерство не е пожелало да я организира, а я е организирало другото, какви са били проблемите при доставките. Несъмнено е обаче едно – който и да я организира, трябва да има тестове за учениците, за да няма отражението върху образованието, което е важно“, каза здравният министър.

„Не бива да има прекъсната комуникация между МОН и МЗ. Не може министърът на образованието да научава от медиите децата ще отидат ли на училище или не“, допълни Сербезова.

Казусът с прокуратурата миналата година е „помогнал много за осветяване на проблемите в правораздаването и уродливостите на системата и законодателство. Това ми каза познати адвокати. Смятам, че нещата трябва да се говорят открито, особено когато говорим за човешки права, за правото на мнение, изразяване и така стигаме логично до правото на здраве“, каза Сербезова.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички