Румен Александров става съпредседател на две българо-германски комисии

Румен Александров става съпредседател на две българо-германски комисии | StandartNews.com

София. Кабинетът определи заместник-министъра на външните работи Румен Александров за председател на българската част на Постоянната междуправителствена комисия „България – Бавария" и за председател на българската част на Смесената междуправителствена комисия „България - Баден-Вюртемберг".

Одобрен е и съставът на двете междуправителствени комисии.

Дейността на комисиите допринася съществено за разширяване на българо-германските връзки в приоритетни области като повишаване на административния капацитет, подпомагане на реформите в областта на правосъдието и вътрешния ред, сътрудничество на регионално равнище в рамките на Дунавската стратегия на ЕС, поощряване на инвестиционната политика, развитие на малките и средни предприятия, тясно сътрудничество в сферата на образованието, науката и културата.

Румен Александров е завършил международни отношения в СУ „Св. Климент Охридски". В МВнР е от началото на 2000 г. като старши експерт в дирекция „Европейска интеграция". В кариерата си е заемал различни длъжности във ведомството, като е бил също аташе и трети секретар в посолството на България в Италия, втори секретар, първи секретар и съветник в Постоянното ни представителство към ЕС в Брюксел. В момента е директор на дирекция „Политики и институции на ЕС".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай