Румен Овчаров с разкритие за пленума на БСП

Той посочи изхода от политическия блокаж в България

Румен Овчаров с разкритие за пленума на БСП | StandartNews.com

БСП няма да прави коалиция с ГЕРБ и ДПС. Това заяви в „Още от деня“ Румен Овчаров от БСП.

„Ситуацията в България е такава, че коалиционна прегръдка и съюзник между партиите в момента, е невъзможна. Ако ние не излезем от коловоза и не опитаме да сменим модела, по който искаме да съставим правителство, ние ще влезем в следващи избори“, смята той.

Относно отложеното заседание на Националния съвет на БСП Овчаров коментира: „Аз бях на пленума, регистрирах се. Но 20 души стояха във фоайето на залата и изпълняваха нарежданията на Кирил Добрев и не се регистрираха само за да провалят пленума, подигравайки се с другарите си, които бяха пътували часове наред във вчерашните виелици, за да присъстват“.

Той допълни, че е изключително разочарован от вътрешната опозиция на БСП, че бетонира Корнелия Нинова на поста ѝ.

„БСП през последните няколко месеца доста ясно реализира лява политика и се видя, че може да го прави. Има много хора, които искат да се прикачат към идеите, но въпросът е, че това са леви неща. Също така единствено БСП предложи формула за изход от политическия блокаж“, коментира Овчаров.

Той добави, че изходът от политическия блокаж в България, не е лепенето на етикети, а определяното на 4-5 неща, които да се свършат в определени срокове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай