Четвъртък,

Росен Пленелиев на посещение в Сърбия

От: Администратор -
A
A
A

Президентът Росен Плевнелиев е заминал на двудневно официално посещение в Сърбия по покана на президента Томислав Николич. Посещението е с основна тема външнополитическата програма на президента върху регионалното сътрудничество, по-добрата свързаност между страните от региона и тяхната евроатлантическа перспектива, предава Дарик.

В делегацията е и делегацията е и министърът на външните работи Даниел Митов. Днес президентът Плевнелиев ще бъде посрещнат с официална церемония в Палата "Сърбия" от сръбския си колега. Престои среща и с премиера на Сърбия Александър Вучич и с председателя на Народната Скупщина Мая Гойкович.

Темитена разговорите ще бъдат задълбочаване на задълбочаване на двустранното сътрудничество между България и Сърбия в сферата на търговията и икономиката, енергетиката, образованието, културата и туризма. Фокус ще бъде поставен също върху сътрудничеството в областта на европейската интеграция и ролята на българското национално малцинство в Сърбия.

В петък Росен Плевнелиев ще се срещне с представители на сръбските бизнес среди в Стопанската камара на Сърбия, където ще бъдат обсъдени възможностите за насърчаване на контактите между бизнеса от двете страни. Държавният глава ще разговаря с представители на българското национално малцинство в Сърбия.

Президентът Плевнелиев ще се срещне и с представители на българското малцинство и ще положи венец пред паметната плоча на Васил Левски и Георги Раковски в парка "Ташмайдан" в Белград.

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички