Росен Желязков закова новата коалиция. Кой отива на ешафода?

Трябва да имаме почтеност и още едно качество, което го губим - човещина, каза той

Росен Желязков закова новата коалиция. Кой отива на ешафода? | StandartNews.com

С емоционално слово Росен Желязков се раздели с поста председател на 49-ото Народно събрание.

"Битува мнението, че ние сме драматична група актьори в политическия театър. Понякога, те се качват, мислейки, че отиват на сцената, а всъщност се качват  на ешафода", заяви Желязков, минути преди новата коалиция на ПП-ДБ, "Възраждане", БСП и ИТН да гласува оставката му. 

"Понякога трябва да замълчиш, за да бъдеш чут", заяви Желязков като отказа да се защитава и да прознася политическа реч. 

И продължи: "По презумпция, в тази процедура, трябва да се говори по-дефанзивно, но аз няма да го направя.

Всички ние в тази зала сме хора, но хора, които са пратени от други хора, за да работят за хората. Като хора ние имаме нашите слабости и страсти, но ние, като народни представители, трябва да имаме почтеност и още едно качество, което го губим - човещина. Битува мнението, че ние сме драматична група актьори в политическия театър. Понякога, когато актьорите се качват на сцената, мислейки си, че се качват там, отиват на ешафода.

Сега сме в периода на Страсната седмица. Трябва да потиснем и гордостта, и егото и на преден план да излезе Смирението.

Затова по този повод искам да първо място да ви благодаря за доверието, да благодаря и за недоверието. Те са огледала, които създават нашия образ и самооценка. Искам, понеже на всеки по отделно да се извиня, ако с действия или бездействия, съм засегнал вас като хора.

Скъпи колеги, за мен беше чест да бъда председателя на 49-ото Народно събрание. Благодаря ви!“, завърши Росен Желязков, а бурни аплодисменти отекнаха в залата.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай