Реформаторите не обсъждали оставки на министри

Реформаторите не обсъждали оставки на министри | StandartNews.com

На заседанието си Реформаторският блок не е обсъждал оставки на министри, стана ясно след срещата на Блока днес Преди дни различни партии поискаха оставките на министрите на отбраната, образованието и правосъдието - Николай Ненчев, Тодор Танев и Христо Иванов.

След заседанието на Блока пред медиите се спряха за кратко зам.-председателят на ДСБ и министър на здравеопазването Петър Москов, както и Даниел Вълчев-в качеството си на представител на Движение „България на гражданите" в Изпълнителния съвет на Реформаторския блок, пише БГНЕС.

„По никакъв начин, въобще не е ставало въпрос нито за министри, нито за правителство. Обсъждахме възможността мнозинството и хората, положили подписите си под проекта за промяна на конституцията да го препотвърдят", заяви Петър Москов. Той добави, че от Реформаторския блок искрено се надяват на това. От своя страна Даниел Вълчев поясни, че на заседанието на политическото ръководство на Реформаторския блок са били обсъждани коалиционни въпроси. Той също повтори, че дейността на министрите от блока не е била обсъждана днес. „Утре ще се гледа конституцията, министри ще гледаме....", вметна лаконично Вълчев.

Нека да сме оптимисти, че промените в конституцията ще бъдат приети, добави той. Заседанието на политическото ръководство на Реформаторския блок се проведе в отсъствието на Меглена Кунева и Радан Кънев. Очаква се утре Народното събрание да гласува на второ четене промените в конституцията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай