Вторник,

Разцепление отвътре. Петков загуби едната си патерица

От: СТАНДАРТ -
20727
Разцепление отвътре. Петков загуби едната си патерица
A
A
A

Изпращането на оръжие за Украйна раздели не само управляващата коалиция, но и самата първа политическа сила. Един от мандатоносителите на Кирил Петков му обърна гръб и го засипа с остра критика заради призива българите да дарят по една заплата за боеприпаси, които да бъдат изпратени в помощ на Киев.

„Политическо Движение Социалдемократи“ не споделя призива на премиера Кирил Петков за даряване на пари за оръжие, се казва в позиция на партията, изпратена до медиите.

Социалдемократите получиха най-големия транш от партийните субсидии от трите формации, които си дадоха имената за изборите през ноември миналата година. Другите две бяха Волт на Настимир Ананиев и Средна европейска класа.

„Партия „Политическо Движение Социалдемократи“ е част и един от мандатоносителите на Коалиция „Продължаваме промяната“, но ние носим и отговорност пред нашите избиратели“, посочват от формацията.

От партията определят призива на премиера като грешен, неприемлив и неадекватен на ситуацията.

„Интересът на българските граждани е над всичко и, в условията на галопираща инфлация и крайна бедност на мнозинството от народа, да се призовава за отделяне на една заплата, е апел за това да гладуваш, да не може да си платиш сметките и да не си задоволиш основните нужди за цял месец“, отбелязват от партията и допълват, че голямата част от българските граждани живеят от заплата до заплата.  

Партията припомня позицията си, че осъжда всякакви военни действия и призовава за мирни преговори с Русия под егидата на ООН. „Внасянето на оръжия няма да прекрати конфликта, а много вероятно е да го разрасне“, посочват от формацията.  

„Политическо Движение Социалдемократи“ вижда сериозни проблеми в публичната комуникация на управлението и някои от политическите му позиции. „Нужна е по-мъдра и по-умерена външна политика без крайни ястребски позиции и решения, основана изцяло на българските интереси. Време е за преосмислянето на тези аспекти във водената политика“, отбелязват от формацията.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички