Разнобой в ДБ за кабинет с мандата на БСП

Хората на Христо Иванов вече не искат кабинет с ограничен срок на действие

Разнобой в ДБ за кабинет с мандата на БСП | StandartNews.com

Разнобой в „Демократична България” за кабинет с мандата на БСП, ако папката за съставяне на правителство бъде връчена на социалистите утре следобед.

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов з апореден път каза в парламента, че позицията на коалицията му е ясна – тя няма да подкрепи кабинет с мандат на БСП.

"Нашата позиция е ясна. Нека изчакаме да видим какво ще се случи и тогава ще видим”, каза Иванов. И допълни: „Позицията ни е обявена още преди изборите на 4 април и преди изборите на 11 юли. Никой не може да твърди, че не сме заявили позицията.".

В същото време обаче в интервю за България он ер депутатката от „Демократична България” Катя Панева не затвори напълно вратата към социалистите.

Редовно правителство е необходимо, защото Ковид кризата е налице, има икономическа, дано не се случи и бежанска криза. Трябва да се поеме отговорност, коментира Панева. И допълни: Ако се стигне до връчване на мандата на БСП ще седнем и ще обсъдим.

Тя изрази надежда, че "Има такъв народ" ще размислят и ще подкрепят правителство с третия мандат.

"Всяка една партия е казала коя друга ще подкрепи и би направила коалиция с нея. Партиите не си извиват ръцете, просто се слагат картите на масата. В ДБ имаме коалиционно споразумение, в което е записано с кои партии няма да работим", уточни Панева. И допълни, че при мандат, връчен на ДБ, част от министрите в служебното правителство ще влязат в техен проектокабинет.

"Част от министрите показаха как трябва да се случват нещата нормално. Тъй като ние нямаме мнозинство, трябва да търсим подкрепа от партньорите ни в парламента. Искрено се надявам от ИТН да вземат правилно решение, за да се мине през тази тежка зима и да ни подкрепят", коментира Панева. Тя определи атмосферата в НС като "все по-предизборна". ДБ не вижда смисъл от правителство, което да бъде с определен срок на действие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай