Разнобой Манолова – Хаджигенов. Мая с три стъпки за кабинет

Партиите да се откажат от егото си, зове тя

Разнобой Манолова – Хаджигенов. Мая с три стъпки за кабинет | StandartNews.com

Разнобой между лидера на ПГ на „Изправи се БГ! Ние идваме”Мая Манолова и заместника й в групата адв. Николай Хаджигенов за това между кои партии трябва да има диалог за кабинет с третия мандат. Докато Хаджигенов подчерта днес, че не бива да се изключват разговори с ДПС, Манолова е на противоположно мнение.

ВИЖ ОЩЕ: Хаджигенов с формула за кабинет. Иска разговори с ДПС

Тя предлага три стъпки за сформиране на правителство през следващите седмици. Като първа стъпка Манолова посочи до петък да има консултации между партиите извън ГЕРБ и ДПС и решение на кой политически субект да бъде даден третият мандат. След това, като втора стъпка, би следвало да се уточнят приоритетите и сроковете, в които ще се взимат решения на административно ниво и в законодателен план, заяви тя.

Третата стъпка е определяне на персонален състав на правителството, в който категорично не би следвало да участват партийни фигури. По-скоро съставът да бъде от професионалисти, с експертиза и добро име и успешните министри от служебния кабинет, каза Манолова, цитирана от Актуално.бг. Третият мандат би имал шанс, ако има разговор и разбирателство между партиите, без ГЕРБ и ДПС. От „Изправи се БГ! Ние идваме!“ сме готови да положим максимални усилия за създаване на правителство, защото това очакват хората – стабилност и отговорност. Нито една партия, без да има разбирателство и подкрепа от останалите да получи мандата, няма да успее да го реализира, каза още тя.

Партийците да не мислят за своите интереси и да не правят тънки партийни сметки, а да помислят за народа. Време е партийните лидери да си преглътнат егото, да не се провежда политика през доминация на силата и да се помисли за интересите на българския народ, заяви тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай