Разкритие. Радев вече събира кабинета

Това коментираха анализатори

Разкритие. Радев вече събира кабинета | StandartNews.com

Журналистът Илия Вълков разкри в ефира на "Нова Нюз", че президентът Румен Радев вече е сглобил служебния кабинет и дори вече "е разпратил "повиквателните".

"Ще видим познати лица от предните кабинети, президентът вече има опит, но и той се умори. Вероятно е да се помисли за затопляне на отношенията с "Газпром", коментира Вълков, цитиран от "Пловдив 24.

Той отбеляза, че всяка една партия е поставяла изискванията си.

"Рашков стана непреодолим фактор, исканията на ИТН Асен Василев да не е премиер обиди ПП. Нинова и ДБ говореха, че трябва да има правителство, за да се спаси бизнеса и икономиката. Вероятно един от сюжетите по време на предизборната кампания е кой е виновен да няма кабинет", смята Вълков.

От своя страна Калина Влайкова посочи, че правителството беше свалено и опитът да бъде възстановено с първия мандат удари на камък. "Всичко трябваше да спре тогава, да не се продължава с измъченото преговаряне.

При кабинет на всяка цена се създава усещане за вкопчване във властта", подчерта тя. И допълни, че прогнозите сочат, че ще имаме все по-бързооборотна политика - къс живот на парламента и трудно сформиране на коалиции.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай