Рашидов скоро се оттегля като депутат

Рашидов скоро се оттегля като депутат | StandartNews.com

София. Ще поседя малко и ще се оттегля, но няма да изоставя лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Аз работих прекрасно с този човек. „По-диалогичен човек не познавам". Това заяви бившият министър на културата Вежди Рашидов пред Нова телевизия.

Рашидов поясни, че планира да напусне мястото си в 42-ото Народното събрание заради диабета, който е развил докато е бил министър. Той уточни, че иска да завърши работата си по изготвянето на национална стратегия за културата в България, която се подготвя вече втора година и трябва да бъде гласувана от парламента.

Вече два месеца наблюдавам една машина, която зомбира хората. Направих усилие да се докажа пред скептиците. Хората се чудеха как турчин може да управлява българската култура. Е, доказах колко съм амбициозен.
Рашидов подчерта, че колкото и да е демонизиран от определени среди Борисов в момента, един ден ще се разбере, че България едва ли е имала такъв министър-председател. Лично той винаги разчитал на неговото доверие и подкрепа.

Предстои БСП да проведе експертни срещи с ДПС за състава на новото правителство. До вторник представители на левицата трябва да се срещнат и с хора от ВМРО, "Атака" и "България на гражданите". На 28 май трябва да бъде обявен съставът на новия кабинет с премиер Пламен Орешарски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай