Рашидов и министерството бойкотират Слави Бинев

Рашидов и министерството бойкотират Слави Бинев | StandartNews.com

София. Екипът на културното министерството изненадващо излезе със заявката, че днес няма да се появи в 14.30 часа на заседанието на Комисията по култура и медии в Народното събрание за разглеждането на бюджета. Това гласи позиция на ведомството, разпратена до медиите.

Решението на екипа е взето в знак на подкрепа на тревогите, притесненията и острото недоволство на творческите гилдии от избора на председател на тази комисия.

Само преди дни Рашидов неведнъж заяви, че не би си позволил да коментира решения на върховния законодателен орган в България – парламентът, но в случая вече се чувства "длъжен и реално защитава интересите на българските творци", пише в документа.

По този повод екипът на културното министерство разговаря с народните представители от ГЕРБ в Комисията по култура и медии, като представи своето становище по проектобюджета и ги помоли да защитят бюджета на Министерството на културата за 2015 година в съответствие с процедурата по обсъждането на бюджета в парламентарните комисии.

Припомняме, че Рашидов защити приетия от МС проект на Държавния бюджет за 2015-та относно културата, който предвижда увеличение на разходите в сравнение с миналата година с 6 млн. лева. Ведомството ще продължи усилията си за плавен растеж на бюджета за култура, така че в следващите години той да достигне един процент от брутния вътрешен продукт, завършва позицията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай