Петък,

Рашидов и министерството бойкотират Слави Бинев

От: Failed to load user -
4907
Рашидов и министерството бойкотират Слави Бинев
A
A
A

София. Екипът на културното министерството изненадващо излезе със заявката, че днес няма да се появи в 14.30 часа на заседанието на Комисията по култура и медии в Народното събрание за разглеждането на бюджета. Това гласи позиция на ведомството, разпратена до медиите.

Решението на екипа е взето в знак на подкрепа на тревогите, притесненията и острото недоволство на творческите гилдии от избора на председател на тази комисия.

Само преди дни Рашидов неведнъж заяви, че не би си позволил да коментира решения на върховния законодателен орган в България – парламентът, но в случая вече се чувства "длъжен и реално защитава интересите на българските творци", пише в документа.

По този повод екипът на културното министерство разговаря с народните представители от ГЕРБ в Комисията по култура и медии, като представи своето становище по проектобюджета и ги помоли да защитят бюджета на Министерството на културата за 2015 година в съответствие с процедурата по обсъждането на бюджета в парламентарните комисии.

Припомняме, че Рашидов защити приетия от МС проект на Държавния бюджет за 2015-та относно културата, който предвижда увеличение на разходите в сравнение с миналата година с 6 млн. лева. Ведомството ще продължи усилията си за плавен растеж на бюджета за култура, така че в следващите години той да достигне един процент от брутния вътрешен продукт, завършва позицията.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички