Рано е да се каже съдбата на третия мандат

Президентът даде старт на нова инициатива

Рано е да се каже съдбата на третия мандат | StandartNews.com

Още е твърде рано да се говори на коя политическа сила да бъде връчен третият мандат. Това заяви Румен Радев пред журналисти след като даде начало на президентската инициатива „Да засадим дърво, да възродим българската гора“ в планина Плана, цитиран от президентската пресслужба.

„Трябва да намерим баланса между приемането на необходими промени в законите и съставяне на правителство. Трябва ясно да заявим нашите очаквания да бъде избрано ново правителство“, заяви още държавният глава и добави, че на законодателния орган трябва да бъде да дадена възможност да реализира поставените пред него цели.

Пред журналисти президентът Радев също така заяви, че очаква парламентарно представените партии и настоящото правителство да  намерят сили и отговорност и за актуализация на бюджета.

„Ще бъде крайно безотговорно милионите български пенсионери, трудещите се, хиляди фирми, изправени пред фалит, да се окажат без подкрепа, точно когато имат най-голяма нужда“, призова държавният глава и посочи, че в момента в бюджета няма предвидени средства за такива мерки.

Според президента също така е несериозно да се мисли за служебно правителство, при положение че тече парламентарната процедура за съставяне на редовен кабинет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай