Четвъртък,

Рамадан Аталай попари Асен Василев

От: СТАНДАРТ -
4150
Рамадан Аталай попари Асен Василев
A
A
A

„Енергетиката, доставката и осигуряването на енергийни суровини са сложна тема и управляващите или не искат да я асимилират, или искат да служат само на определени техни надзиратели, които от дълго време се опитват да направят така, че енергийната сигурност на България да изпадне в тежка ситуация“. Това заяви пред БНР народният представител от ДПС Рамадан Аталай, зам.-председател на парламентарната Комисия по енергетика.

По думите му „говоренето на управляващите е недалновидно и безотговорно“.

„Министър Асен Василев изземва функциите на министъра на енергетиката. На всички е ясно, че и в Катар има газ, и в Алжир, може да се достави през Гърция, през Турция, но такива неща се съобщават, когато вече има договори. Тогава можеш да излезеш и да кажеш, че няма да купуваш газ от другата страна“, категоричен бе Аталай.

В предаването „12+3“ Рамадан Аталай подчерта, че „г-н Василев трябва да спре да се занимава с енергетиката на България“.

„Рисковете са, че в края на годината можем да нямаме 3 млрд. куб. м газ, които получаваме от Русия. Фирмите ще фалират. Или пък обратното - ще имаме 50% по-скъп газ от друго място“, предупреди енергийният експерт на ДПС.

Рамадан Аталай подчерта, че нито една страна в Европа не е казала, че прекратява преговорите за доставка на газ от Русия.

„Трябва да се разбере кой и откъде суфлира тези неща на нашите управляващи“, категоричен бе Аталай.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички