Сряда,

Радост за феновете! Кабинетът отпуска огромна сума за футбола

От: Стандарт -
1666
Радост за феновете! Кабинетът отпуска огромна сума за футбола
A
A
A

Правителството на Кирил Петков ще отпусне 100 милиона лева за футболни бази, съобщи министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев при гостуването си в БНТ.

„Изготвихме програма за футболните клубове, която, може би, ако имаме още 2-3 седмици, ще представя. 100 милиона лева ще отидат в помощ на професионалните клубове за инфраструктурата им. Да, на фона на този Български футболен съюз“, каза още Радостин Василев.

Той засегна, макар и бегло, темата за лиценза на БФС, като сподели още, че има още няколко седмици на поста, въпреки че е в оставка.

"Никога не е късно, да не бързаме. Има още 2-3 седмици пред това правителство. Нищо не се знае. В БФС ситуацията е подобна на това, което се случва в държавата. Много си приличат. Мисля си даже, че в БФС нещата са по-страшни", заяви министърът в оставка.

„За спорт щяха да се отделят, надявам се да се отделят, много повече средства. Получих критики от свързани с политически партии федерации. Не защитавам ничии интереси в спорта и това е ясно. Не приемам такива критики. Тръгвам си с високо вдигната глава“, допълни Василев.

„Много хора има да ме изпращат с музика. Г-н Кралев може да ме изпраща с музика, много бизнесмени, които са завладели наши бази. И ние ги принуждаваме да си тръгнат, защото не инвестират така, както трябва, но развиват собствен бизнес на гърба на държавата. Те могат да ме изпращат с музика. Имаме председатели на федерации, които искат ме изпращат с музика. Те са свикнали държавния ресурс да го харчат за коли, апартаменти и почивки. Така че, повярвайте ми, има много хора, които искат да ме изпратят с музика“, каза още спортният мистър в оставка.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички