Радев заговори за вот 2 в 1

Отчете електорална умора в българите

Радев заговори за вот 2 в 1 | StandartNews.com

Все по-често се говори за избори 2 в 1, защото възможностите за маневриране във времето за определяне и на парламентарните избори намаляват. Това заяви президентът Румен Радев, който се срещна с членовете на ЦИК, за да обсъди провеждането на парламентарните и президентските избори.

Дискутирани бяха различните варианти за провеждане на изборите за държавен глава и народни представители.

„Народното събрание определи датата на президентските избори. Вчера беше върнат и третият мандат. Така че отиваме и на парламентарни избори. Разделението на отговорностите между парламента и президентската институция предполага отделни кампании и отделни избори. Още повече - досега в нашата практика смесване на тези избори не е ставало”, коментира държавният глава.

Радев обаче уточни, че отделните избори изискват много повече средства. „Българите натрупаха чувствителна електорална умора. Освен това, трябва да отчитаме и факта, че Народното събрание определи последната възможна дата за президентски избори. Върнатият вчера мандат стеснява възможностите за маневриране във времето за определяне и на парламентарните избори. Затова в обществото се говори все по-често за избори 2 в 1”, обясни Радев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай