Радев връчи мандата. Три заръки към Кирил Петков (ВИДЕО)

Какво каза бъдещият премиер?

Радев връчи мандата. Три заръки към Кирил Петков (ВИДЕО) | StandartNews.com

Върху вас и партиите партньори в коалицията пада отговорността да реформирате порочния модел на управление, да се справите с корупцията и беззаконието. Това заяви президентът Румен Радев на бъдещия премиер Кирил Петков, връчвайки му мандата за съставяне на правителство. Петков, заместниците му в новия кабинет Асен Василев и Калина Константинова, заедно с шефа на ПГ на Продължаваме промяната Андрей Гюров, отидоха на „Дондуков” 2 , за да получат папката с проучвателния мандат. Петков заяви, че е готов с кабинета и след секунда върна на Радев друга папка - с министрите. Те ще бъдат представени в 13 ч. днес в Народното събрание, а в понеделник – гласувани от депутатите.

„Уважаеми г-н Петков, върху вас и партиите партньори в коалицията пада отговорността да реформирате порочния властови модел, наследен от 12-годишното авторитарно управление. Да се справите с корупцията и беззаконието, с неравенствата и несправедливостта, които те пораждат, да изхвърлите задкулисието от държавата“, заяви Радев.

„Като министър вие се убедихме колко силна е дълбоката държава, която брани привилегиите и безнаказаността на корупционерите. В тези усилия Ваш основен ресурс ще бъде подкрепата на хората. Вярвам, че осъзнаване, че ако не постигнете решителни оздравителни промени в прокуратурата и правораздаването още в първите 100 дни, няма как коалицията да спечели битката за бъдещето на България. Защото законността е най-важната битка, от която зависят всички останали“, посочи президентът.

„Вярвам, че Вие ще намерите сили да го сторите, защото гласът на площада и гласът от урните иска законност. От Вас и вашите министри зависи да не го разочаровате. Битката с бедността и отстояването на българските национални интереси навън са другите предизвикателства, които следва да бъдат Ваши основни приоритети. На добър час! Желая Ви успех в изграждането на свободна, демократична, просперираща и европейска България“, допълни той.

Вие започнахте промяната, време е да довършим работата заедно и докрай, каза Петков на Радев.Време е след 30 г. българският народ да почувства, че управниците се грижат за него, допълни бъдещият премиер. Той и заместниците му останаха на разговор с Радев при закрити врата.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай